Hoppa till innehåll

Lykopen Kraftfull Antioxidant

Lykopen är ett naturlig färgpigment som ger röda och rosa frukter och grönsaker dess färg. Det är en av de mest kraftfulla antioxidanterna som finns i naturen och anses ha många hälsofördelar. Lykopen finns i höga koncentrationer i tomatprodukter, men finns också i andra frukter och grönsaker såsom papaya, guava, vattenmelon och grapefrukt.

Av Emma Lindström

Lykopen – En kraftfull antioxidant med många hälsofördelar

Lykopen är ett naturlig färgpigment som ger röda och rosa frukter och grönsaker dess färg. Det är en av de mest kraftfulla antioxidanterna som finns i naturen och anses ha många hälsofördelar. Lykopen finns i höga koncentrationer i tomatprodukter, men finns också i andra frukter och grönsaker såsom papaya, guava, vattenmelon och grapefrukt. När det konsumeras i tillräckliga mängder kan lykopen bidra till att minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar, vissa cancerformer och ögonsjukdomar. Dessutom kan lykopen bidra till att stärka immunförsvaret och förbättra hudens hälsa. Lykopen är en så kallad karotenoid, vilket vi förklarar med om nedan.

© Djurförsäkrad 2023

Disclaimer: Informationen på vår hemsida om hälsa, hälsokost och träning är av generell karaktär och utgör inte medicinska råd. Vi tillhandahåller en tjänst för att informera om olika hälsoprodukter och träningsprogram, samt jämföra deras priser och effektivitet. Även om vi alltid strävar efter att ge så korrekt och uppdaterad information som möjligt, kan vi inte garantera fullständig noggrannhet och påtar oss inget ansvar för eventuella felaktigheter i innehållet. Vid medicinska frågor hänvisar vi till professionella experter, så som läkare eller sjukgymnast. Vi rekommenderar också att du alltid rådfrågar din läkare innan du påbörjar något nytt träningsprogram eller hälsorelaterat kosttillskott.